Reprezentația spectacolului Azilul de noapte de Maxim Gorki, regia Vlad Cristache, va avea loc în Sala Toma Caragiu. În data de 16 iunie începând cu ora 18: 30, cu o durată de 3 ore cu pauză.
Azilul de noapte de Maxim Gorki, regia Vlad Cristache la Bulandra
Azilul de noapte este cea mai cunoscută și jucată piesă de teatru dintre cele scrise de dramaturgul Maxim Gorki. Cu atmosferă asemănătoare dramaturgiei cehoviene, Gorki reușește să surprindă o umanitate suferindă, aflată într-un stadiu al decăderii spirituale și morale greu de imaginat.
Gorki reușește să surprindă toate fațetele umanității, creează un fundal și context prin intermediul cărora poate explora lucrurile pe care nu vrem să le vedem în noi. Urmărim cum oamenii pot fi capabili de furt, de crime pentru că se află într-o promiscuitate ce ajunge să devină regulă, societate acceptând toate aceste derapaje.

Sursa: bulandra.ro
În drama lui Gorki urmărim mai muți ruși din clasele inferioare care trăiesc într-un azil din Volga. Aici locuiesc mai mulți oameni care, cândva fuseseră unii dintre cei mai respectați în societate. Fiecare în parte este ros de câte o boală incurabilă. Acțiunea se învârte în jurul unei crime făcute din cauza unui adulter.
„Celebrul text al lui Gorki este o piesă de rezistență pentru teatrele de repertoriu încă de la prima sa montare în 1902 de către Stanislavski la Teatrul de Artă din Moscova, o șansă pentru punerea în valoare a actorilor unei trupe numeroase, grație diversității de personaje aduse în scenă de autor.” Cristina Modreanu, sursa: revistascena.ro
Pe fondul acestei fapte oribile începe o explorare a problemei demnității și condiției umane în general. Pentru că, în ciuda oribilei întâmplări, în ei încă există dorința de a iubi și de a trăi fericiți. Speră că pot fi înțeleși, că își pot atinge idealurile.
Distribuție: Doru Ana/Dan Aștilean, Rodica Lazăr, Maria Veronica Vârlan, Marius Chivu, Adrian Nicolae,Andi Vasluianu, Oana Tudor, Ioana Anastasia Anton, Anca Sigartău, Radu Amzulescu, Adrian Ciobanu, Cornel Scripcaru, Lucian Ifrim, Marian Râlea, Constantin Dogioiu, Silviu Geamănu, Ștefan Iancu / Theodor Șoptelea.
Biletele sunt disponibile pe eventim, blt.ro și la casa de bilete.
Recomandări autor
- Anița Nandriș-Cudla și experiența gulagului, 20 de ani în Siberia. Puterea omului în fața nedreptății
- Mircea Eliade scriitorul: dialectica disimulării sacrului în profan și literatura fantastică
- Romane scurte contemporane și clasice care te ajută să te deconectezi de la realitate
- Ar trebui să-l mai citim pe Dostoievski? Limitele unui clasic aflat în căutarea esenței în sine a realității
- 5 motive să nu-l arunci pe Tolstoi din bibliotecă. Iată de ce trebuie să-i citim operele
- Opera lui Haruki Murakami în căutarea identității. Posibilități ale realismului magic
- Tragicul între concept și fenomen – categoria estetică, alfabetul suferinței
- Alice Voinescu pentru educarea spiritului tânăr. Un jurnal cât o viață
- Poezia japoneză – arta sufletului pur. Poeți din epocile Meiji și Taishō
- Începuturile prozei japoneze în epoca Heian. Condiția și apariția romanului japonez