Kate Winslet este apreciată pentru rolurile interpretate în diverse filme de epocă, indie sau pentru personajele unor femei independente care au reușit să depășească niște situații de criză. Mai jos sunt prezentate o parte dintre cărțile care au inspirat-o și, unele dintre ele chiar au ajutat-o să interpreteze anumite personaje minunate.
Actrița este câștigătoare a Premiului Oscar, s-a făcut remarcată în filme precum Titanic, Cititorul, Divergent, Avatar 2, În căutarea Tărâmului de Nicăieri, Insurgent etc.. A declarat că îi mulțumește unui fost prieten francez pentru recomandarea unei cărți scrisă de Zola, o operă care a determinat-o să mediteze mai mult la problema iubirii. La fel de impresionată a fost și de cartea datorită căreia a început să fie pasionată de bucătăria italienească sau de cartea lui Richard Yates, a cărei ecranizare i-a adus Oscarul.
Tereza Raquin de Émile Zola
Romanul prezintă o poveste de dragoste a doi amanți ai Parisului secolului al XIX- lea, Thérèse și Laurent, care, pentru a fi împreună, trebuie să scape de soția bărbatului. Cei doi s-au hotărât să o ucidă, dar după fapta comisă își dau seama că e greu să trăiască sub această vină. Iar Zola descrie tot tumultul de emoții și de stări psihice prin care trec.
Este un roman care explorează acest sentiment intens care îi determină să ia o decizie nebunească. Iubirea lor începe să șchiopăteze, chiar dacă la început Thérèse amuțise la vederea lui Laurent, acum pare că totul se năruie sub vina pe care o împart. Este o pasiune distrugătoare. Thérèse se schimbă datorită pasiunii și disperării, se iubesc atât de mult încât nu mai există nimic mai departe de ceea ce simt, lumea se dizolvă, iar asta le va veni de hac la un moment dat.
Giorgio Locatelli: Made in Italy: Food & Stories (Specific italienesc: mâncare și povești)
Mâncare reprezintă unul dintre cele mai incitate și importante lucruri, în opinia lui Kate Winslet, iar faptul că îi place să prepare diverse feluri de mâncare este și mai interesant. Actrița a spus pentru Oprah că nu îi plac cărțile de bucate care nu sunt însoțite de fotografii, din fericire, cartea lui Giorgio Locatelli are dovezi pentru fiecare propunere culinară. Poți vedea că într-adevăr un preparat culinar este delicios.
Impresionanta carte a bucătarului italian, un chef de stele Michelin, abundă în tot felul de senzații ale papilelor noastre gustative. Avem atât de multe combinații și ingrediente pe care trebuie să le încercăm într-o viață, iar, cu ajutorul bucătarului chef italian, putem ajunge la multe dintre ele. Modul în care prezintă prepararea felurilor culinare inedite este foarte ușor de urmărit și de pus în practică.
Revolutionary Road de Richard Yates
Revolutionary Road este un roman ecranizat de regizorul Sam Mendes, în distribuția filmului au fost incluși actorii Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, ambii având rolurile principale. Producția s-a bucurat de succes, a fost nominalizată la premiile Oscar, Globul de Aur și BAFTA.
Urmărim povestea de dragoste a unui cuplu care pare să vadă lumea cu alți ochi, sunt convinși că iubirea lor îi deconectează de la problema trecerii timpului. Frank și April Wheeler se întâlnesc în New York, April este o femeie visătoare și crede că o așteaptă un parcurs special, dar, după ce se mută în suburbiile orașului, realitate este alta. Cuplul începe să se simtă izolat de oraș, iar relația lor, până atunci o flacără ce se anunța eternă, începe să se stingă. Este povestea unui suflet învins, urmărim cu fericirea și entuziasmul cuiva sunt distruse.
Recomandări autor
- Anița Nandriș-Cudla și experiența gulagului, 20 de ani în Siberia. Puterea omului în fața nedreptății
- Mircea Eliade scriitorul: dialectica disimulării sacrului în profan și literatura fantastică
- Romane scurte contemporane și clasice care te ajută să te deconectezi de la realitate
- Ar trebui să-l mai citim pe Dostoievski? Limitele unui clasic aflat în căutarea esenței în sine a realității
- 5 motive să nu-l arunci pe Tolstoi din bibliotecă. Iată de ce trebuie să-i citim operele
- Opera lui Haruki Murakami în căutarea identității. Posibilități ale realismului magic
- Tragicul între concept și fenomen – categoria estetică, alfabetul suferinței
- Alice Voinescu pentru educarea spiritului tânăr. Un jurnal cât o viață
- Poezia japoneză – arta sufletului pur. Poeți din epocile Meiji și Taishō
- Începuturile prozei japoneze în epoca Heian. Condiția și apariția romanului japonez