Spectacolul Pentru binele tău de Pier Lorenzo Pisano, regia Zoltán Balázs poate fi vizionat în sala Studio a Teatrului Odeon din București. Reprezentația are loc în data de 8 iulie (vinerea) de la ora 19: 30, are o durată de 1 oră și 35 de minute.
Pentru binele tău de Pier Lorenzo Pisano, regia Zoltán Balázs
O familie ca oricare alta începe să se miște diferit după întoarcerea fiului care pune în funcțiune mecanismul familial inert până atunci. Începe o reprezentare a dimensiunii iubirii, a șantajului prin iubire la care iau parte toți membrii familiei, mama, tatăl, bunica, unchiul.

Sursa: teatrulodeon.ro
Dar până la dimensiunea iubirii, care este de fapt dimensiunea familiei, ce este în sine familia? Ce anume ne aduce aproape de ea și ce ne face să fugim de ea? Se poate evada din familie sau se poate supraviețui în ea? Dramaturgul a oferit o serie de răspunsuri exemplare reprezentate de regie.
Orice întoarcere presupune o renunţare. Pentru câteva zile, un fiu se întoarce acasă. O face lucid, conştient, fără anestezie. Dar curând se va dovedi că asistăm de fapt, la o imposibilă întoarcere. Mama, Tata, Fratele, Unchiul şi Bunica sunt tot atâtea simboluri ale comunicării precare, formale, umbre ale unui trecut ce refuză să se cicatrizeze. Răzvana Niță, 4 iulie 2019.
Piesa de teatru s-a bucurat de succes, aceasta a câștigat și Premiul Riccione-Tondelli în 2017. A fost citită în cadrul deschiderii celei de-a 72-a ediții a Festivalului de la Avignon, a programului „Forum des Nouvelles Écritures Dramatiques Européennes”. A fost montată, în regia autorului la Teatro delle Passioni din Modena. Spectacolul Pentru binele tău a fost realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, ajuns atunci la ce-a de-a treia ediție, co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene 2017-2020.
Distribuția: Cezar Antal, Ioan Batinaș, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu, Eduard Trifa, Silvian Vâlcu.
Biletele au prețul de 15 lei (cat. II) și 30 de lei (cat. I), pot fi cumpărate de pe site-ul teatrului aici sau de la casa de bilete.
Recomandări autor
- Anița Nandriș-Cudla și experiența gulagului, 20 de ani în Siberia. Puterea omului în fața nedreptății
- Mircea Eliade scriitorul: dialectica disimulării sacrului în profan și literatura fantastică
- Romane scurte contemporane și clasice care te ajută să te deconectezi de la realitate
- Ar trebui să-l mai citim pe Dostoievski? Limitele unui clasic aflat în căutarea esenței în sine a realității
- 5 motive să nu-l arunci pe Tolstoi din bibliotecă. Iată de ce trebuie să-i citim operele
- Opera lui Haruki Murakami în căutarea identității. Posibilități ale realismului magic
- Tragicul între concept și fenomen – categoria estetică, alfabetul suferinței
- Alice Voinescu pentru educarea spiritului tânăr. Un jurnal cât o viață
- Poezia japoneză – arta sufletului pur. Poeți din epocile Meiji și Taishō
- Începuturile prozei japoneze în epoca Heian. Condiția și apariția romanului japonez