Alături de numele lui Hugh Jackman pot fi adăugate atât de multe profesii, ocupații și distincții că devine aproape redundant să spui cine este. Și totuși, majoritatea îl știm datorită personajului din X-Men căruia i-a dat viață, Wolverine. Mai jos sunt prezentate o parte dintre cărțile sale preferate.
Hugh Jackman și cărțile sale preferate
Ce nu știm despre actor ar fi cariera lui de actor de teatru, de asemenea este apreciat pentru contribuțiile aduse în lumea filmului în calitate de producător. Pe lângă pasiunea și contribuțiile sale excepționale în lumea filmului și a teatrului, Hugh Jackman este și un pasionat de citit. Pe lista autorilor săi preferați sunt nume diverse din multe domenii de gândire, de la John Steinbeck la Nelson Mandela.
Fructele mâniei de John Steinbeck este una dintre lecturile făcute în perioada în care a stat în Londra, pe când juca pentru musicalul Oklahoma!. Cartea prezintă viața americană de la fermă, îl urmărim în primul rând pe Tom Joad, un om însingurat, egocentric. A cărui personalitate se schimbă pe parcurs, devenind un altul când călătorește alături de familia lui spre California.
Siddhartha de Hermann Hesse, carte a avut o influență foarte mare asupra lui Hugh Jackman, a primit-o cadou pe când mergea la cursurile de actorie. Prin intermediul cărții a reușit să își pună mai multe întrebări legate de propria identitate și de existență în general. Paradigma propusă de Hesse, în care un tânăr pare să se fi trezit dintr-un somn lung să își pună întrebarea „ce anume este important în viață?”. Căutarea lui Siddhartha, spune actorul, este ca un reminder, ne spune că mereu există o cale spre lumină. Ține de datoria noastră să descoperim adevărul, adevărul nostru care ne aduce mereu la suprafață.
Lungul drum spre libertate de Nelson Mandela pentru actor a fost greu de înțeles cum, un om care a fost închis timp de 27 de ani în Robben Island, a reușit să rămână fidel propriilor sale principii. Mandela a fost ghidat întotdeauna de gândurile și intențiile pacifiste.
Recomandări autor
- Anița Nandriș-Cudla și experiența gulagului, 20 de ani în Siberia. Puterea omului în fața nedreptății
- Mircea Eliade scriitorul: dialectica disimulării sacrului în profan și literatura fantastică
- Romane scurte contemporane și clasice care te ajută să te deconectezi de la realitate
- Ar trebui să-l mai citim pe Dostoievski? Limitele unui clasic aflat în căutarea esenței în sine a realității
- 5 motive să nu-l arunci pe Tolstoi din bibliotecă. Iată de ce trebuie să-i citim operele
- Opera lui Haruki Murakami în căutarea identității. Posibilități ale realismului magic
- Tragicul între concept și fenomen – categoria estetică, alfabetul suferinței
- Alice Voinescu pentru educarea spiritului tânăr. Un jurnal cât o viață
- Poezia japoneză – arta sufletului pur. Poeți din epocile Meiji și Taishō
- Începuturile prozei japoneze în epoca Heian. Condiția și apariția romanului japonez