Spectacolul Fetele pelican de The Wardrobe Ensemble, regia Horia Suru, va avea reprezentația vineri, 24 iunie, la Teatrul Nottara din București, sala Horia Lovinescu de la ora 19:00.
Fetele pelican la Teatrul Nottara din București
În ultimul timp se vorbește mai mult despre raportul de putere dintre bărbați și femei, chiar dacă unora nu le convine, din câte se pare în majoritatea societăților arhaice exista matriarhatul. Prin urmare, conducerea acestora revenea în responsabilitatea familiilor. Un fapt dovedit de istorici, pe care, din păcate nu îl acceptăm, feminismul ne învață să privim mai departe de toate prejudecățile societății noastre patriarhale, în sânul căreia misoginismul s-a dezvoltat ca o structură puternică de încorsetare a femeii. Spectacolul Fetele pelican ne propune un univers feminist într-o comedie impresionantă, în care valorile sunt cu totul altele.
Haideți să ne închipuim că suntem într-o casă cu pereți roz, în care există un șemineu pe care e pictată Frida Kahlo. Alături de el sunt multe statuete cu Buddha și rafturi pline de cărți scrise de Simone de Beauvoir și Sylvia Plath. O casă mare în care a trăit familia Pelican. Formată dintr-o mamă exuberantă, patru fiice crescute într-un spirit liber, poate non-conformist. Care nu se pot raporta la viață altfel decât au învățat de la mama lor. În acest univers feminin și feminist mai este și un fiu, ce se integrează cu greu în peisaj.

Sursa: bucuresteni.ro
Aici se reușite familia într-o zi a mamei pentru a celebra memoria femeii care le-a marcat viața atât de profund. Un bun prilej pentru a dezbate asupra mai multor întâmplări și de a da cărțile față. Acum se vorbește despre „iubire, probleme de cuplu, infertilitate, feminism, trădări în amor, goana după moștenire, redefinirea artei în secolul XXI și, mai ales, ipocrizia care se ascunde în relațiile de familie”. Toate aceste probleme actuale sunt cuprinse în Fetele Pelican. Este o altfel de poveste de familie, avem pe scenă portretizarea familiilor moderne. Personajele discută multe subiecte serioase cu umor și cu un pahar de prosecco, pentru că femeilor nu le lipsește niciodată stilul.
- Distribuția: Letiția – Crenguța Hariton; Indra – Isabela Neamțu; Sonia – Sorina Ștefănescu; Maya – Alexandra Murăruș / Daria Pentelie;
- Traducerea: Monica Andronescu;
- Scenografia: Doina Levintza;
- Coregrafia: Sophie Duncan;
- Muzica originală: Petre Ancuța;
- Grafica: Victor Diaconu;
- Lighting design-ul: Mircea Mitroi.
Biletele sunt disponibile blt.ro.
Recomandări autor
- Anița Nandriș-Cudla și experiența gulagului, 20 de ani în Siberia. Puterea omului în fața nedreptății
- Mircea Eliade scriitorul: dialectica disimulării sacrului în profan și literatura fantastică
- Romane scurte contemporane și clasice care te ajută să te deconectezi de la realitate
- Ar trebui să-l mai citim pe Dostoievski? Limitele unui clasic aflat în căutarea esenței în sine a realității
- 5 motive să nu-l arunci pe Tolstoi din bibliotecă. Iată de ce trebuie să-i citim operele
- Opera lui Haruki Murakami în căutarea identității. Posibilități ale realismului magic
- Tragicul între concept și fenomen – categoria estetică, alfabetul suferinței
- Alice Voinescu pentru educarea spiritului tânăr. Un jurnal cât o viață
- Poezia japoneză – arta sufletului pur. Poeți din epocile Meiji și Taishō
- Începuturile prozei japoneze în epoca Heian. Condiția și apariția romanului japonez